0746466461 Strada Louis Pasteur 74, Cluj-Napoca

Ce este un implant?

Un implant dentar este o rădăcină artificială din titan folosită pentru a suplinii dinții care lipsesc prin coroane, punți sau proteze ancorate pe acesta.

 

             Implantul este constituit dintr-o serie de aliaje speciale perfect biocompatibile și necorozive. În cadrul clinicii de medicină dentară Smile Dental Clinic veți putea beneficia de implante recunoscute internațional drept unele dintre cele mai bune variante.

 

implant_anatomy-basic-pic

Experiența si priceperea medicilor specializați din cadrul departamentului de implantologie al clinicii de medicină dentară Smile Dental Clinic va fi direcționată în totalitate spre a vă oferi lucrări de cea mai bună calitate care să vă ofere satisfacții pe termen lung. Confuzia cel mai des întâlnită este aceea între implant și suprastructura protetică. Practic implantul înlocuiește strict porțiunea radiculară a dintelui fiind apoi necesară aplicarea unei suprastructuri protetice, astfel, componentele unei restaurări pe implante sunt următoarele:

1. Implantul

2. Bontul Protetic

3. Coroana pe Implant

Implantului va fi inserat în faza chirurgicală a tratamentului. Medicul implantolog va introduce implantul în os pentru a înlocui rădăcina dintelui lipsă. În anumite situații se va putea plasa peste implant si o coroana provizorie. Vindecarea locului unde a fost poziționat implantul va avea loc pe parcursul următoarelor 7-10 zile însă ancorarea coroanei dentare va putea fi realizată doar după o perioadă de trei – șase luni. În acest interval de timp osul va crește în jurul implantului și va avea loc procesul numit osteointegrare.

Aplicarea implantului este o intervenție chirurgicală facilă, nivelul său de dificultate putând fi comparat cu cel al unei extracții ușoare. Manopera va fi realizată sub anestezie profundă astfel încât dumneavoastră nu veți simți nimic. Pentru realizarea procedurii vom folosi instrumentar chirurgical specializat în condiții de maximă sterilitate. Întreaga intervenție durează efectiv 30-40 de minute pentru un implant. La sfârșitul ședinței de tratament veți primi o serie de indicații postoperatorii iar medicul vă va prescrie o serie de medicamente astfel încât dumneavoastră să aveți un confort postoperator maxim.

 

            Implantul dentar reprezintă o variantă de tratament ce poate fi aplicată fiecărui adult care are o stare de sănătate moderată sau bună însă nu se vor putea aplica implante copiilor și adolescenților, motivul fiind creșterea incompletă a oaselor. De asemenea se contraindică aplicarea implantelor la pacienții cu o stare gravă de sănătate ( cancer, diabet de tip I etc).