0746466461 Strada Louis Pasteur 74, Cluj-Napoca

Indicații postoperatorii

Vă rugăm să nu mâncați decât după ce efectul anesteziei a trecut pentru a evita astfel lezarea accidentală a părților moi.

În cazul în care reconstituirea coronară efectuată are caracter provizoriu vă rugăm să nu mâncați timp de o oră post-tratament pentru a permite materialului să se întărească.

Dintele dumneavoastră va putea fi sensibil în urma tratamentului endodontic, îndeosebi la atingere sau la exercitarea de presiune asupra acestuia. Acesta este un fenomen normal ce poate avea o durată cuprinsă între 2 și 7 zile post-operator. Pentru ameliorarea simptomatologiei vă recomandăm ca în cazul în care apare senzația de disconfort, jenă sau durere să urmați pentru un interval de 72 de ore un tratament cu 1-2 tablete de Nurofen Plus, Ketonal Forte, Rupan, Advil sau Paduden la fiecare 6 ore (ATENȚIE! Veți alege unul dintre medicamentele recomandate și veți urma tratamentul numai cu acesta și nu cu toate cele patru medicamente concomitent).

În cazul în care nu sesizați nici o ameliorare a simptomatologiei în primele 24 de ore de la administrarea medicației vă recomandăm renunțarea la prima variantă de tratament și începerea unui nou tratament prin administrarea unei tablete de Aulin 100 mg la fiecare 12 ore iar în completarea acestei variante de tratament veți utiliza și un agent analgezic si antipiretic precum, Tylenol Extra Strength sau Paracetamol 500 mg, 1 tabletă la fiecare 6 ore; și aceasta a doua variantă de tratament medicamentos va fi necesar să o urmați pentru un interval de 72 de ore.

Medicamentele pot crea disconfort stomacal însă administrarea lor după masă va reduce acest efect advers. Vă vom ruga să urmați medicația așa cum v-a fost recomandată, până la final.

Vă rugăm să ne contactați telefonic în următoarele situații: dacă durerea devine severă, dacă sesizați că regiunea din vecinătatea tratamentului (din interiorul sau din exteriorul cavității orale) s-a umflat, dacă apare febră sau dacă senzația de disconfort nu este alinată de medicație.
Până în momentul finalizării restaurării coronare (plombei) vă vom ruga să evitați masticația exagerată pe dintele tratat întrucât există riscul fracturii pereților dentari.

Locul unde a fost realizată anestezia, respectiv ţesuturile moi din vecinătatea dintelui, pot fi dureroase sau sensibile în urma tratamentului.

Mențineți o igienă orală normală, fără a evita dintele tratat.

Vă recomandăm ca intervalul de timp scurs între realizarea tratamentului endodontic și efectuarea reconstituirii coronare să nu depășească 10 zile. Nerealizarea restaurări coronare la timp poate compromite tratamentul endodontic recent încheiat iar pentru o remediere a situației va fi necesar retratamentul, tratamentul chirurgical sau chiar extracția.

Reconstituirea coronară a dintelui prin intermediul unei proteze fixe unidentare (”coroană dentară artificială”) va crește foarte mult șansele de succes pe termen lung ale tratamentului.

Sunteți așteptat/ă să reveniți la un control de rutină la 6 luni, la 1 an și la 2 ani după tratament. În cadrul acestui control dintele dumneavoastră va fi reexaminat și vor fi efectuate o serie de radiografii pentru a aprecia succesul intervenției. Monitorizarea în timp a tratamentului endodontic este foarte importantă întrucât ne permite identificarea timpurie a unor posibile probleme și rezolvarea rapidă și în siguranță a acestora. Acest control este GRATUIT. Pentru a vă reamintii despre programare veți primi un e-mail din partea personalului clinicii, cu două săptămâni înaintea împlinirii celor 6, 12 sau 24 de luni în care veți fi rugat/ă sa precizați un interval orar în care veți putea fi apelat/ă telefonic astfel încât să fie stabilită o programare.