0746466461 Strada Louis Pasteur 74, Cluj-Napoca

Proteza pe implante

Puntea totală pe implante sau proteza totală stabilizată pe implante reprezintă două metode moderne de tratamente care au menirea de a înlocui disconfortul și nemulțumirea atât funcțională cât și psihică, cauzată de purtarea unei proteze totale clasice. Proteza dentară totală se recomandă atunci când nu mai exista nici un dinte, însă azi, implantele dentare permit realizarea unei lucrări fixe care nu necesită îndepărtare periodică și care asigură un confort sporit pacientului.

În urma realizării unei proteze totale, este posibil, ca în timp, să apară o senzație de jenă și o mobilitate excesivă care să vă pună în situații sociale dificile și care să vă creeze dificultăți la masticație; pentru evitarea acestor inconveniente medicii specializați din cadrul departamentului de implantologie Smile Dental Clinic vă recomandă realizarea unor restaurări integral fixe precum puntea totală pe implante.

Vă invităm in cadrul clinicii de medicină dentară Smile Dental Clinic pentru a putea beneficia de o consultație în urma căreia medicii specializați din cadrul departamentului de implantologie vor putea face o primă apreciere asupra stării dumneavoastră de sănătate orală și asupra posibilității aplicării unor implante. Din păcate, nu toată lumea poate beneficia de restaurări fixe pe implante, acestea necesită un suport osos satisfăcător și o stare de sănătate generală bună.

Proteza pe implante reprezintă o variantă la puntea totală pe implante, variantă la care vom apela când una sau mai multe condiții necesare aplicării unei punți totale pe implante nu pot fi îndeplinite. Această alternativă reprezintă o soluție de succes atât la pacienții care au mai purtat proteze cat si la cei care necesita pentru prima data o proteză dentară.

Proteza pe implante implică inserarea unui număr redus de implante dentare (2 – 4 implante). După perioada de osteointegrare (3 – 6 luni), pe implante, se vor monta, în locul bonturilor protetice, diferite sisteme speciale de ancorare prin intermediul cărora va fi asigurat sprijinul si menținerea viitoarei proteze. Sistemele speciale de menținere oferă pacientului un confort sporit, incomparabil cu cel de care beneficiază un pacient purtător de proteză dentară totală clasică. Stabilitatea lucrării va determina evitarea apariției leziunilor gingivale atât de prezente în cazul purtătorilor de proteze totale și permite desfășurarea actului masticator fără nici un fel de problemă. Toate aceste avantaje vă vor permite să zâmbiți din nou cu încredere și vă vor îmbunătăți in mod considerabil calitatea vieții.