0746466461 Strada Louis Pasteur 74, Cluj-Napoca

Tratament endodontic asistat de microscop

Tratamentul endodontic asistat de microscop permite efectuarea intervențiilor având în permanență un control vizual direct, factor decisiv în asigurarea succesului. Unul dintre marii endodonți contemporani (Prof. Dr. S. Kim) a făcut următoarea precizare cu privire la tratamentele endodontice “Poţi trata numai ceea ce vezi”. Cu ajutorul microscopului operator medicul va putea observa chiar și cele mai mici detalii atât la nivelul suprafeței dintelui cât și la nivelul spațiului din interiorul dintelui; astfel în urma analizării unor particularități imposibil de decelat cu ochiul liber se va putea stabilii un diagnostic și un plan de tratament cât mai corect.

Microscop endodontie

Calitatea deosebită a imaginii se datorează iluminării coaxiale (sursa de lumină este orientată pe aceeași direcție cu privirea medicul și nu se formează umbre), dar și redării cu fidelitate a culorilor. Utilizarea microscopului operator reprezintă  cea mai complexă metodă de tratament existentă în momentul de față în endodonție, făcând posibilă efectuarea unor manopere care până nu demult erau considerate imposibile (identificarea unor  canale suplimentare, refacerea tratamentelor de canal incorecte, identificarea perforațiilor radiculare și sigilarea acestora, extragerea instrumentelor fracturate în canal, detectarea fracturilor radiculare).

În cadrul clinicii ”Smile Dental Clinic” medici specializați, instruiți în utilizarea microscopului  vă oferă  soluții endodontice de cea mai înaltă calitate pentru ca dumneavoastră sa beneficiați de tratamentul pe care îl meritați.