tel.: 0746 466 461 | str. Louis Pasteur 74, Cluj

All-on-4 / All-on-6 implanturi dentare Cluj • programari online stomatologie Cluj


  • Luni
   09:00 - 19:00
  • Marți
   09:00 - 19:00
  • Miercuri
   09:00 - 19:00
  • Joi
   09:00 - 19:00
  • Vineri
   09:00 - 19:00
  • Sâmbătă
   închis
  • Duminică
   închis


 • logo Smile Dental Clinic Cluj
 • Reabilitare dentară prin All-on-4 / All-on-6.

  Sistemul de reabilitare dentară cu implanturi dentare All-on-4 / All-on-6 reprezintă o tehnică unică de protezare, concepută pentru persoanele cu pierderi dentare totale sau parțiale ale dinților (edentații totale sau parțiale) în combinație cu o resorbție osoasă pronunțată și imposibilitatea efectuării adiției osoase. Practic această metodă propune refacerea tuturor dinților pe doar 4 sau 6 implanturi dentare. # implant dentar Cluj # reabilitare orală All-on-4 / All-on-6 # reabilitare dentară complexă

  Principalul avantaj al sistemului de reabilitare dentară cu implant dentar All-on-4 / All-on-6 este faptul că poate fi utilizat în prezența sinuzitei și a resorbției osoase în zonele laterale. Adică, această tehnică evită manoperele chirurgicale de sinus-lift, ceea ce reduce semnificativ timpul și costul lucrării dentare de reabilitare orală. În majoritatea cazurilor clinice, pentru a crește fiabilitatea rezultatului final alegem varianta All-on-6. Dacă situația clinică inițială nu permite inserarea a 6 bucăți implanturi, atunci se merge pe varianta All-on-4.

  Avantaje sistem cu implant dentar All-on-4 / All-on-6.

  Principala caracteristică a sistemului de reabilitare dentară totală All on 4 / All on 6, este utilizarea a doar 4 sau 6 implanturi dentare pentru a  susține o lucrare dentară definitivă fixă. Diferența principală față de alte tehnologii este poziția implanturilor dentare: 2 sau 4 implanturi dentare sunt plasate vertical în partea anterioară, iar celelalte două implanturi laterale sunt întotdeauna plasate în unghi. De asemenea, va diferi și forma și înclinarea bonturilor protetice. Ele poartă denumirea de multi unituri și datorită formei lor,  permit fixarea lucrării protetice prin înșurubare. Design-ul special al bonturilor reduce la minimum riscurile de inflamație gingivală și de slăbire a lucrării protetice în timpul sarcinilor masticatorii. Pentru a crește rata de succes a tratamentului, din cauza unor caracteristici anatomice, se recomandă plasarea a 6 implanturi dentare pe maxilarul superior, în timp ce pentru maxilarul inferior sunt suficientei 4 implanturi. Osul maxilarului superior este mai slab, mai subțire și mult mai poros, de aceea este necesar mai mult timp pentru integrare și în consecință de un număr mai mare de implanturi dentare pentru a conferi rezistență. Tacticile terapeutice vor fi selectate individual pentru fiecare pacient în parte, unde medicul ține cont de toți factorii care pot afecta rezultatele integrării.