tel.: 0746 466 461 | str. Louis Pasteur 74, Cluj

Implant dentar Cluj • programari online stomatologie Cluj


  • Luni
   09:00 - 19:00
  • Marți
   09:00 - 19:00
  • Miercuri
   09:00 - 19:00
  • Joi
   09:00 - 19:00
  • Vineri
   09:00 - 19:00
  • Sâmbătă
   închis
  • Duminică
   închis


 • logo Smile Dental Clinic Cluj
 • Ce este un implant dentar?

  Un implant dentar este o rădăcină artificială din titan folosită pentru a suplinii dinții care lipsesc prin coroane, punți sau proteze ancorate pe acesta. Implantul este constituit dintr-o serie de aliaje speciale perfect biocompatibile și necorozive. În cadrul clinicii de medicină dentară Smile Dental Clinic veți putea beneficia de implante recunoscute internațional drept unele dintre cele mai bune variante.

  implant dentar Cluj, reabilitare dentara, clinica implantologie

  Experiența si priceperea medicilor specializați din cadrul departamentului de implantologie al clinicii de medicină dentară Smile Dental Clinic va fi direcționată în totalitate spre a vă oferi lucrări de cea mai bună calitate care să vă ofere satisfacții pe termen lung. Confuzia cel mai des întâlnită este aceea între implant și suprastructura protetică. Practic implantul înlocuiește strict porțiunea radiculară a dintelui fiind apoi necesară aplicarea unei suprastructuri protetice, astfel, componentele unei restaurări pe implante sunt următoarele: 1. implantul dentar, 2. bontul protetic și 3. coroana pe implant.

  Implantului va fi inserat în faza chirurgicală a tratamentului. Medicul implantolog va introduce implantul în os pentru a înlocui rădăcina dintelui lipsă. În anumite situații se va putea plasa peste implant si o coroana provizorie. Vindecarea locului unde a fost poziționat implantul va avea loc pe parcursul următoarelor 7-10 zile însă ancorarea coroanei dentare va putea fi realizată doar după o perioadă de trei – șase luni. În acest interval de timp osul va crește în jurul implantului și va avea loc procesul numit osteointegrare.

  Aplicarea implantului este o intervenție chirurgicală facilă, nivelul său de dificultate putând fi comparat cu cel al unei extracții ușoare. Manopera va fi realizată sub anestezie profundă astfel încât dumneavoastră nu veți simți nimic. Pentru realizarea procedurii vom folosi instrumentar chirurgical specializat în condiții de maximă sterilitate. Întreaga intervenție durează efectiv 30-40 de minute pentru un implant. La sfârșitul ședinței de tratament veți primi o serie de indicații postoperatorii iar medicul vă va prescrie o serie de medicamente astfel încât dumneavoastră să aveți un confort postoperator maxim.

  Implantul dentar reprezintă o variantă de tratament ce poate fi aplicată fiecărui adult care are o stare de sănătate moderată sau bună însă nu se vor putea aplica implante copiilor și adolescenților, motivul fiind creșterea incompletă a oaselor. De asemenea se contraindică aplicarea implantelor la pacienții cu o stare gravă de sănătate ( cancer, diabet de tip I etc).

  În ce constă intervenția de inserare implant dentar?

  Intervenția chirurgicală de inserare a unui implant este una dintre cele mai simple însă totodată una dintre cele mai avansate intervenții chirurgicale. Medicii specializați din cadrul departamentului de implantologie a clinicii de medicină dentară Smile Dental Clinic vor începe tratamentul dumneavoastră prin solicitarea unor ortopantomografii sau chiar a unor tomografii computerizate. Aceste investigații vor fi necesare pentru aprecierea cu exactitate a nivelului de os disponibil inserției implantului, a poziției viitorului implant și a tipului de implant necesar. În cazurile în care se va constata o cantitate insuficientă de os se va putea realiza o adiție osoasă pentru a obține un nivel de țesut osos satisfăcător.

  Implantul dentar este fabricat dintr-un aliaj special din titan necoroziv și biocompatibil fiind rapid acceptat de către organism ca un substituent al rădăcinii dentare; această nouă rădăcină va reprezenta suportul necesar reconstituirii coronare.

  Inserarea unui implant dentar, va impune într-o primă fază realizarea unei anestezii locale a gingiei și a osului, ulterior se va practica o incizie și se va aplica implantul în os. Întreaga manoperă durează efectiv 30-40 de minute pentru un implant. După amplasarea implantului se va putea plasa și o coroană provizorie peste acesta. Odată finalizată această etapă veți primi o serie de pliante care vor conține indicații postoperatorii și vă va fi prescrisă o medicație adecvată care vă va asigura un confort postoperator maxim. Vindecarea gingiei se va obține în câteva zile însă implantul va putea fi folosit pentru ancorarea coroanei dentare după o perioadă de 3-6 luni, timp în care se va forma os în jurul acestuia stabilizându-l (osteointegrare). După încheierea etapei de osteointegrare implantul va fi identic cu rădăcina unui dinte natural. Etapa protetică constă în aplicarea pe implant a unui bont protetic și ulterior a unei coroane dentare. Rezultatul va fi un nou dinte pe care nu veți putea să îl deosebiți de unul natural.

  implant dentar Cluj, reabilitare dentara, clinica implantologie

  Indicații și contraindicații implant. Adiție de os.

  Odată cu pierderea dinţilor, începe şi procesul de resorbţie osoasă. De asemenea, boala parodontală, sau diverse accidente pot cauza pierderi osoase. Adiţia osoasă este procesul prin care se reconstruieşte osul pierdut, prin diverse manopere chirurgicale şi biomateriale. Această procedură este esenţială în cazurile complexe tratate cu implanturi dentare.

  Medicul chirurg implantolog stabileşte în urma unor măsurători făcute pe CBCT (computer tomograf) dacă osul este suficient pentru inserarea unui implant dentar. În funcție de aceste măsurători stabileşte mărimea implantului dentar cât şi dacă e nevoie de adiție de os.

  Implanturile dentare sunt indicate în tratamentul tuturor formelor de edentaţie parţială şi în edentaţia totală. Dacă nu există alte contraindicaţii, implanturile dentare reprezintă metoda de elecţie în tratamentul acestor afecţiuni. Contraindicaţiile implanturilor dentare țin în special de bolile sistemice ale pacientului (osteoporoza, diabetul zaharat etc).

  Avantajele tratamentelor cu implanturi denare.

  Implanturile dentare se folosesc de foarte mult timp. In ultimii 10 ani, domeniul acesta a cunoscut o dezvoltare incredibila. La ora actuala sunt peste 1000 de sisteme diferite in intreaga lume.

  – Vechea metoda de tratament consta in punti sau proteze. Amandoua aceste metode afecteaza integritatea dintilor pe care inca ii mai aveti.
  Avantajul principal al tratamentului prin implanturi dentare este acela ca lasa dintii vecini neatinsi. Acestia nu vor fi afectati in nici un fel.
  – Un alt avantaj este urmatorul: confortul obtinut cu tratamentul prin implant este superior celui oferit de diferite proteze.
  – Chiar daca nu mai aveti dinti si folositi deja o proteza de multi ani, puteti beneficia de tratamentul prin implanturi. Implanturile vor stabiliza foarte bine proteza. Aceasta va deveni aproape fixa, veti putea minca si vorbi mult mai bine! In unele situatii este posibil chiar sa renuntati complet la proteza.
  – Folosirea implanturilor va obliga la intretinerea unei igiene deosebit de bune. Acest lucru este deosebit de important si il vom discuta cu dumneavoastra in mod personal.
  – Preturile implanturilor dentare se stabilesc impreun cu medicul chirurg in functie de numarul si complexitatea cazului. Pretul unui implant e in functie de zona in care se aplica pe arcada si in functie de duritatea osului.

  implant dentar Cluj, reabilitare dentara, clinica implantologie

  Coroane dentare pe implanturi.

  După perioada de osteointegrare a implantului se va trece la faza protetică. În cadrul acestei etape se va aplica bontului protetic (structura care va susține coroana) și ulterior coroana dentară. Medicii din cadrul departamentului de implantologie a clinicii de medicină dentară Smile Dental Clinic vă vor explica pas cu pas etapele realizării unor coroane dentare pe implante. Dacă însă, aveți deja o coroană dentară artificială plasată pe un dinte natural probabil le cunoașteți deoarece etapele realizării unei coroane pe implant sunt aproape identice cu cele ale realizări unei coroane clasice. Coroana dentară este e fapt un nou exterior pentru dinte, drept urmare fiecare coroană este individualizată și adaptată la caracteristicile dintelui dumneavoastră. Materialele din care sunt realizate coroanele dentare pe implante sunt identice cu cele din care sunt realizate coroanelor dentare clasice.

  Punte dentară pe implanturi & proteze pe implanturi.

  Puntea pe implante este o structură protetică aproape identică cu puntea dentară clasică, diferența dintre cele două este reprezentată de structura care va susține lucrarea; în cazul variantei clasice aceasta este reprezentată de dinți stâlpi preparați în prealabil iar în cazul unei punți pe implante suportul îl vor constituii bonturile aplicate pe implantele inserate anterior. Medicii specializați din cadrul departamentului de implantologie a clinicii de medicină dentară Smile Dental Clinic recomandă puntea pe implante în situațiile în care vom avea mai mulți dinți lipsă iar cantitatea de os considerată ca fiind suficientă pentru un implant nu este disponibilă în toate zonele. Puntea pe implante ne va permite evitarea exercitării unor forțe excesive asupra unor implantele individuale (în cazul unor implante inserate in os mai slab calitativ sau cantitativ) distribuind uniform forțele la nivelul tuturor implantelor.

  Puntea totală pe implante sau proteza totală stabilizată pe implante reprezintă două metode moderne de tratamente care au menirea de a înlocui disconfortul și nemulțumirea atât funcțională cât și psihică, cauzată de purtarea unei proteze totale clasice. Proteza dentară totală se recomandă atunci când nu mai exista nici un dinte, însă azi, implantele dentare permit realizarea unei lucrări fixe care nu necesită îndepărtare periodică și care asigură un confort sporit pacientului.

  În urma realizării unei proteze totale, este posibil, ca în timp, să apară o senzație de jenă și o mobilitate excesivă care să vă pună în situații sociale dificile și care să vă creeze dificultăți la masticație; pentru evitarea acestor inconveniente medicii specializați din cadrul departamentului de implantologie Smile Dental Clinic vă recomandă realizarea unor restaurări integral fixe precum puntea totală pe implante.

  Vă invităm in cadrul clinicii de medicină dentară Smile Dental Clinic pentru a putea beneficia de o consultație în urma căreia medicii specializați din cadrul departamentului de implantologie vor putea face o primă apreciere asupra stării dumneavoastră de sănătate orală și asupra posibilității aplicării unor implante. Din păcate, nu toată lumea poate beneficia de restaurări fixe pe implante, acestea necesită un suport osos satisfăcător și o stare de sănătate generală bună.

  Proteza pe implante reprezintă o variantă la puntea totală pe implante, variantă la care vom apela când una sau mai multe condiții necesare aplicării unei punți totale pe implante nu pot fi îndeplinite. Această alternativă reprezintă o soluție de succes atât la pacienții care au mai purtat proteze cat si la cei care necesita pentru prima data o proteză dentară.

  Proteza pe implante implică inserarea unui număr redus de implante dentare (2 – 4 implante). După perioada de osteointegrare (3 – 6 luni), pe implante, se vor monta, în locul bonturilor protetice, diferite sisteme speciale de ancorare prin intermediul cărora va fi asigurat sprijinul si menținerea viitoarei proteze. Sistemele speciale de menținere oferă pacientului un confort sporit, incomparabil cu cel de care beneficiază un pacient purtător de proteză dentară totală clasică. Stabilitatea lucrării va determina evitarea apariției leziunilor gingivale atât de prezente în cazul purtătorilor de proteze totale și permite desfășurarea actului masticator fără nici un fel de problemă. Toate aceste avantaje vă vor permite să zâmbiți din nou cu încredere și vă vor îmbunătăți in mod considerabil calitatea vieții.

  implant dentar Cluj, reabilitare dentara, clinica implantologie