tel.: 0746 466 461 | str. Louis Pasteur 74, Cluj

Cum alegem un cabinet stomatologic?

Cum alegem un cabinet stomatologic?
august 11, 2015 | Uncategorized | Nu sunt comentarii

Cum alegem un cabinet stomatologic?

Cum să alegem cabinetul stomatologic?

Această întrebare apare în mintea tuturor atunci când decid să se ducă la stomatolog. Probabil de multe ori te-ai confruntat cu situaţia în care vrei să mergi la un cabinet stomatologic şi nu ştii pe care să îl alegi. Ai la dispoziţie internetul care îţi poate oferi o serie de informaţii legate de cabinetele stomatologice din oraşul tău, informaţii legate de preţuri, calitate, servicii.
Uneori ne alegem cabinetul stomatologic după reputaţia pe care o are, după modul de lucru sau dacă foloseşte ultimele tehnologii. Aceste detalii le aflăm în mare parte de la cei cu care lucrăm, de la cunoscuţi, prieteni sau de pe internet. Dacă ei au fost multumiţi, atunci îţi vor recomanda cabinetul stomatologic la care s-au tratat.
De aici este destul de simplu, căutați pe internet să obțineți cât mai multe informații despre echipa de medici care lucrează în cadrul cabinetului, performanţele acestora, pregătirea şi specializarea lor. Puteţi obţine informaţii despre cazurile rezolvate până în present şi poate găsiți o rezolvare la o problemă asemănătoare cu a dumneavoastră.
Pe internet puteți să adresați întrebări, să-i spuneți ce problemă aveți înainte de a vă face programare. În acest fel vedeți cât de receptivă este echipa, dacă vă răspunde, dacă vă poate ajuta. Este prima interacțiune pe care o puteţi avea, fiind clar că dacă răspunsul la o întrebare pe care ați adresat-o nu va veni în două săptămâni, așa va decurge și tratamentul dumneavoastră, cu acelaşi interes.

Lucruri de care trebuie să ţineţi cont:
• timpul de şedere în sala de aşteptare trebuie să fie scurt iar sala de aşteptare nu trebuie să fie plină de pacienţi. Sunt pacienţi care cred că dacă sala de aşteptare nu este plină înseamnă că cabinetul stomatologic nu este bun. Aceasta este o percepţie total eronată. Tuturor ne place ca medical dendist să ne acorde atenţie dar acest lucru este dificil când pe sală mai sunt cinci pacienţi care aşteaptă
• timpul pe care îl acordă medicul atunci când doriţi să-i puneţi întrebări. Să nu vă fie teamă să puneţi întrebări pentru a fi bine informaţi pentru lua o decizie în ceea ce priveşe tratamentul pe care îl veţi urma.
• timpul pe care medicul îl acordă pentru a vă explica cum să menţineţi o bună IGIENĂ ORALĂ. Degeaba medicul pune o plombă perfectă, dacă pacientul în continuare nu se spală corect pe dinţi. Rezultatul pe termen lung va fi unul nefavorabil.
• igiena din cabinet. Din păcate, un pacient nu are cum să verifice dacă sterilizarea s-a facut cum trebuie, dacă se respectă măsurile de prevenire a infecţiei încrucişate. Dar poate să vadă aspectul general al cabinetului, minimele măsuri de protecţie: medicul să poarte mânuşi noi la fiecare pacient, mască şi halat (obligatorii)
• confortul la dentist. Frica de stomatolog sau dentofobia este o problemă din ce în ce mai des întâlnită. De foarte multe ori, pacienţii ajung în ultimul moment pe scaunul stomatologic tocmai din această cauză, iar problemele care mai ieri erau minore, ajung să le dea o sumedenie de bătai de cap. Ca să scapi de frica de dentist alege un medic stomatolog care să iţi acorde atenţie şi să îţi alunge temerile. Cu anestezia facută, pacientul va simţi că orice medic are „mâna uşoară” şi că stomatologia fară durere nu e doar un mit, ci e realitate pură.
• tratamentul făcut trebuie să reziste în timp. O plomba bine pusă nu cade după câteva zile/săptămâni/luni.
• cunoaşteţi medicul dentist şi el te va cunoaşte cu timpul. Comunicarea şi feedback-ul vă va apropria de medicul stomatolog iar vizitele următoare vor fi o plăcere atât pentru dumneavoastră cât şi pentru medic.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.